Gegratineerde perzik met appelstroop en vanille ijs

Gegratineerde perzik met appelstroop en vanille ijs

Wat een lekker dessert!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit
  • Leg de perzikhelften met het snijvlak naar boven in een ovenschaal
  • Verdeel de boter in stukken over de perziken heen
  • Verwarm de appelstroop
  • Schenk de opgewarmde appelstroop eroverheen
  • Plaats voor 5 min in de oven op 180 graden
  • Schaaf de chocolade in snippers
  • Neem de perziken uit de oven
  • Leg ze met het snijvlak naar boven op bordjes
  • Verdeel het ijs op de perzikhelften 
  • Druppel evt. bakvocht eroverheen en bestrooi met de chocolade snippers

 

gegratineerde-perzik-met-appelstroop-3

Ingrediënten

   
rijpe perziken 8 stuks
boter 4 eetl.
Frutesse Appelstroop 200 gram
pure chocolade 80 gram
vanille ijs 8 bollen

Benodigdheden

   
ovenschaal  
oven