Gegratineerde perzik met appelstroop en vanille ijs
Wat een lekker dessert!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit
- Leg de perzikhelften met het snijvlak naar boven in een ovenschaal
- Verdeel de boter in stukken over de perziken heen
- Verwarm de appelstroop
- Schenk de opgewarmde appelstroop eroverheen
- Plaats voor 5 min in de oven op 180 graden
- Schaaf de chocolade in snippers
- Neem de perziken uit de oven
- Leg ze met het snijvlak naar boven op bordjes
- Verdeel het ijs op de perzikhelften
- Druppel evt. bakvocht eroverheen en bestrooi met de chocolade snippers
Ingrediënten
rijpe perziken | 8 stuks |
boter | 4 eetl. |
Frutesse Appelstroop | 200 gram |
pure chocolade | 80 gram |
vanille ijs | 8 bollen |
Benodigdheden
ovenschaal | |
oven |