Kom meer te weten over Frutesse
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands
algemene-beelden-1
algemene-beelden-2
algemene-beelden-3

Méér fruit, méér genieten

Stroop van Frutesse is de echte appelstroop met het meeste fruit. Al ruim 160 jaar met liefde gemaakt door de vruchtenbereiders van Frutesse. 

Het geheim van Frutesse? Dat is helemaal geen geheim: hoe meer fruit, hoe lekkerder de stroop. Daarom stoppen wij het meeste fruit in onze stroop, meer dan welk stroopmerk ook. Véél meer. Dat doen we al ruim 160 jaar en dat zullen we ook altijd blijven doen.

Wist je dat we 700 gr fruit gebruiken voor elke 100 gr van onze peer-appel fruitstroop? Ter vergelijking: van die hoeveelheid fruit wordt bijna 2 kilo(!) jam gemaakt.

Stroop, rechtstreeks uit de natuur
Bij Frutesse houden we van de natuur en alle mooie producten die daaruit voortkomen. Appels, peren, druiven, rozijnen, maar ook suikerbieten. Die zitten barstensvol voedingsstoffen, dus waarom zouden we daar alleen de suiker uithalen? We gebruiken hele suikerbieten, dat is beter voor je dan geraffineerde suiker en veel lekkerder ook!

Eerlijk zoetbeleg
We doen er alles aan om onze producten zo puur mogelijk te maken. Daar zijn we trots op. Naast honing is er geen zoetbeleg dat zo natuurlijk en eerlijk is als onze vruchtenstroop. Wie Frutesse op zijn brood smeert, weet precies wat hij krijgt: het meeste fruit, het meeste smaak.

 

Bekijk onze video

 

Meer dan 160 jaar vruchtenbereiders met hart en ziel

Historie_1

1852

Frumarco is ontstaan uit twee familiebedrijven: Sicof uit Beek en Timson uit Beesel. Het bedrijf Sicof is opgericht door de familie Visschers en stamt uit 1852.

Historie_2

1870

Eén generatie later wordt in Beesel door Jan Timmermans de stroopstokerij Timson gesticht. Beide families bestaan uit fruittelers die het fruit dat ze niet direct kunnen consumeren zijn gaan conserveren door het te verwerken tot stroop.

 

Historie_3

Zeker in het begin was het stroopstoken een nevenactiviteit naast de fruitteelt en het drogen van fruit zoals dat eigenlijk het geval was bij veel boerenbedrijven van die tijd. Met het verstrijken van de jaren is de stroopstokerij van zowel Sicof en Timson gemoderniseerd en uitgebreid waardoor uiteindelijk het stroopstoken is overgebleven als enige activiteit.

fruit met potjes

1993

In 1993 fuseerden Sicof en Timson en de resulterende onderneming kreeg de naam Frumarco BV, dat staat voor FRUit en MARketing Coöperatie. in 2003 werden de bedrijfsactiviteiten geconcentreerd te Beesel, waar in 2010 inmiddels de 7e generatie van de familie Visschers de leiding geeft.

Foto_Tijdlijn_2015

2015

De balans tussen technologie en traditie
Het is ongelooflijk hoeveel de wereld is veranderd sinds Joris Visschers in 1852 zijn eerste ketel stroop stookte. Juist daarom is het zo'n vertrouwd idee dat onze stroop al die tijd vrijwel identiek is gebleven. De recepten, de bereidingswijze, de royale hoeveelheden fruit. Wat goed is, moet goed blijven.

Stroop met de smaak van nu
Vroeger kwamen mensen van heinde en verre voor onze stroop, nu krijgen we likes van over de hele wereld. Vandaag de dag hebben we een uitgebreide afdeling kwaliteitsbewaking die nauwkeurig vastlegt wat onze voorouders deden op onderbuikgevoel.

We koesteren de rijke traditie van Frutesse en gebruiken de nieuwste technieken om die in ere te houden en waar mogelijk te verbeteren.