Veelgestelde vragen over stroop
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands

Veel gestelde vragen

Frutesse geeft antwoord op vragen over stroop. Alles wat je wil weten over stroop en meer.

Kijk eerst even naar onderstaande vragen voordat je het contactformulier invult. Hier beantwoorden we alvast de meeste gestelde vragen voor je. Wie weet staat je vraag ertussen en vind je meteen het antwoord dat je zoekt.

 

 

 

 

Zitten er allergenen in Frutesse Appelstropen?

Er zitten géén allergenen in Frutesse stroop. 

Uitzonderingen: onze Stoofperen stroop bevat koriander. Ook het cupje Rinse Appelstroop van 15 gram (horeca) is een uitzondering. Dit product wordt op een andere locatie afgevuld waardoor wij alleen op dit product géén garantie kunnen geven omtrent allergenen.

 

Verder zitten er geen allergenen in Frutesse die in de Alba-lijst voorkomen. 

Wil je informatie over een allergeen dat niet op de lijst staat, neem dan gerust even contact met ons op. Bij twijfel raden we je altijd aan je arts of diëtist te raadplegen. 

Voor meer informatie over allergie en levensmiddelen kun je terecht bij het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl

Wat is het verschil tussen Appelstropen en Rinse Appelstroop?

Rinse Appelstroop wordt altijd gemaakt van suikerbieten en appels. Rinse is geen merk, maar het zegt iets over de smaak. Rinse is oud Hollands en betekent “friszurige”. Appelstropen bestaan uit (combinaties van) fruit, eventueel gezoet met een stroop van fructose (vruchtensuiker) en glucose (druivensuiker).

Hoe is het mogelijk dat de Frutesse Appelstropen goed houdbaar zijn buiten de koelkast?

Stroop is niet te vergelijken met versgeperste fruitsap. Dat bevat zo'n 90% water en is niet houdbaar. De Frutesse fruitsappen worden ingedikt door het water te verdampen. Hierdoor ontstaat een fruitsapconcentraat met slechts 30% water. Door deze hoge concentratie, de pectine en de zure frisheid uit de vruchten zijn de fruitstropen op natuurlijke wijze houdbaar buiten de koelkast, mits hygiënisch behandeld natuurlijk.

Wat betekent het vruchtgehalte en hoe kan het dat dit meer is dan 100g fruit per 100g appelstroop?

Het fruitgehalte kan inderdaad aanzienlijk meer zijn dan 100g fruit op 100g appelstroop. De Frutesse Peren-Appelstroop heeft bijvoorbeeld een vruchtgehalte van 700g per 100g appelstroop! Dit betekent dat er 700 gram peren en appels nodig zijn om na indikken 100 gram Peren-Appelstroop over te houden. De overige 600 gram (bestaande uit water en perskoek van fruit) wordt eruit gehaald. Vergelijk het maar met sinaasappelsap: je hebt veel meer sinaasappels nodig dan je uiteindelijk aan versgeperst sap overhoudt.

 

 

Zijn de Frutesse Appelstropen vet?

Nee, de Frutesse Appelstropen bevatten geen vetten.

 

Zijn de Frutesse Appelstropen geschikt voor vegetariërs?

Ja, er worden alleen plantaardige ingrediënten gebruikt in de Frutesse appelstropen.

Hoeveel ijzer zit er in de Frutesse Appelstropen?

In de Frutesse Appelstropen zit tussen de 7 en 10 mg ijzer per 100g appelstroop. Uitzondering is de Frutesse Rinse appelstroop, daar zit 25mg ijzer per 100g in. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer is 14mg voor vrouwen en 12 mg voor mannen.

Wat doet ijzer in uw lichaam?

In je lichaam zit bloed voor het transport van allerlei stoffen van en naar de lichaamscellen. Het ijzer, dat in de hemoglobine in de rode bloedcel zit, bindt in de longen zuurstof uit de lucht. Deze zuurstof wordt naar de lichaamscellen getransporteerd. In de lichaamscellen wordt met behulp van zuurstof energie gemaakt voor het lichaam. Voldoende ijzer in je voeding is noodzakelijk voor een actief leven! De ijzeropname uit fruitstroop kun je nog verder verbeteren door deze te combineren met vitamine C. Drink bijvoorbeeld een glas sinaasappelsap na je boterham met stroop.