Speculaasbrood
Mega lekker en een plezier om naar te kijken
Dit speculaasbrood is gewoon té lekker om hem alleen tijdens de Sinterklaasperiode te maken. Wat ons betreft kan hij uitstekend bij elke andere feestelijke gelegenheid of zelfs de dagelijkse koffie worden geserveerd. Elke dag mag gevierd worden toch? Dankzij de vulling van appelstroop is het speculaasbrood lekker zoet en door de amandelen en mooie vlechtvorm ziet hij er prachtig uit.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: CAKE/BROOD
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + RIJS- & BAKTIJD
Brood |
250 gram speltmeel |
250 gram speltbloem |
7 gram (1 zakje) gist |
9 gram zout |
3 el speculaaskruiden |
1 el kaneel |
340 gram lauwwarm water |
40 gram honing |
Vulling |
Rinse appelstroop |
Amandelschaafsel |
Bron: Zoetrecepten.nl