Salade met appel, blauwe bes, kaas en appelstroop
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands

Salade met appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

Tijd voor een lekkere salade!

We kwamen dit recept van deze heerlijke salade tegen op de blog van SlowFoody. Deze wilden we jullie niet onthouden, dus lees het recept van Hilde hieronder. Kijk ook gerust een op de blog van SlowFoody, daar staan nog veel meer recepten op!

Vaak grijp ik voor een salade terug naar recepten waarvan ik weet dat ze het hier thuis altijd goed doen, zoals mijn veldsla met honing-mosterddressing of die heerlijke coleslaw die werkelijk overal bij past. Maar nu maakte ik een salade met ingrediënten die je er misschien niet zo snel in zou verwachten. Ik ontving laatst namelijk een heerlijk pakketje thuisgestuurd met brood van Soma en 3 überschattige potjes stroop van Frutesse. In eerste instantie had ik niet zoveel inspiratie voor een originele creatie. Tot het eindelijk salade-weer werd!

Hieronder vind je dan ook mijn recept voor een overheerlijke (ja echt!) salade van rucola met schijfjes appel, blauwe bessen, blokjes kaas en croutons met een hele bijzondere dressing.

 

salade-slowfoody-2

Ingrediënten

150 gr rucola  
1 zoet-zure appel (Elstar of Jonagold)  
handvol blauwe bessen  
100 gr kaas Pavé a la Leffe bruin (of oude kaas)  
2 tl verse tijmblaadjes  
2 plakjes Soma Haverkorn meergranenbrood  
Voor de dressing:  
3 tl Frutesse Rinse Appelstroop  
2 el appelazijn  
3 el arachideolie  

 

Bron: Slowfoody