Salade met appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

Salade met appel, blauwe bes, kaas en appelstroop

Tijd voor een lekkere salade!

We kwamen dit recept van deze heerlijke salade tegen op de blog van SlowFoody. Deze wilden we jullie niet onthouden, dus lees het recept van Hilde hieronder. Kijk ook gerust een op de blog van SlowFoody, daar staan nog veel meer recepten op!

Vaak grijp ik voor een salade terug naar recepten waarvan ik weet dat ze het hier thuis altijd goed doen, zoals mijn veldsla met honing-mosterddressing of die heerlijke coleslaw die werkelijk overal bij past. Maar nu maakte ik een salade met ingrediënten die je er misschien niet zo snel in zou verwachten. Ik ontving laatst namelijk een heerlijk pakketje thuisgestuurd met brood van Soma en 3 überschattige potjes stroop van Frutesse. In eerste instantie had ik niet zoveel inspiratie voor een originele creatie. Tot het eindelijk salade-weer werd!

Hieronder vind je dan ook mijn recept voor een overheerlijke (ja echt!) salade van rucola met schijfjes appel, blauwe bessen, blokjes kaas en croutons met een hele bijzondere dressing.

Zo maak je het

  1. Doe de rucola in een mooie schaal. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Verdeel deze over de rucola, samen met de blauwe bessen. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe deze bij de salade in de schaal. Strooi de tijmblaadjes hier overheen.
  2. Leg de plakjes meergranenbrood op een snijplank en snijd er blokjes van ca. 2 bij 2 cm van. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en leg hier de blokjes brood in. Bak ze 2 tot 3 minuten aan de ene kant tot deze goudbruin en knapperig is. Draai de blokjes dan om en bak de andere zijde nog een minuut of 2. Haal de croutons uit de pan en leg ze op een bord met een vel keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
  3. Doe de appelstroop in een kommetje en roer dit met een lepel even heel goed los. Voeg de appelazijn toe en roer dit er goed doorheen tot je geen klontjes stroop meer hebt. Roer als laatste de arachideolie erdoor tot je een mooie dressing hebt.
  4. Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade en strooi de croutons er overheen. Enjoy!
salade-slowfoody-2

Ingrediënten

150 gam rucola  
1 zoet-zure appel (Elstar of Jonagold)  
handvol blauwe bessen  
100 gram kaas Pavé a la Leffe bruin (of oude kaas)  
2 tl verse tijmblaadjes  
2 plakjes Soma Haverkorn meergranenbrood  
Voor de dressing  
2 flinke tl Frutesse Rinse Appelstroop  
2 el appelazijn  
3 el arachideolie  

.

 

 

.