Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg

Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg

Hartige smaakvolle avondmaaltijd

Een makkelijk en smaakvol ovengerecht met vlees, groente en bladerdeeg. Terwijl het gerecht in de oven bakt kun jij de tafel dekken, eventueel een frisse kiemsalade klaarmaken en ondertussen genieten van de heerlijke geuren die je keuken vullen.  

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Draai het gehakt tot balletjes.
  • Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan. Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.
  • Bedek de bodems van de ovenschaal met de aardappelschijfjes en de rode kool en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 Tip: Garneer met een frisse kiemsalade en voilà!

gestoofde-gehaktballetjes-in-bladerdeeg-web1
gestoofde-gehaktballetjes-in-bladerdeeg-web2

INGREDIENTEN

CATEGORIE: HOOFDGERECHT

BEREIDINGSTIJD: ± 20 MIN
OVENTIJD: 30 MIN

Voor 4 personen

2 rode uien
1 el traditionele olijfolie
400 gr hoh gehakt
50 g kruidenmix stoofpot Jonnie Boer
200 ml kraanwater
200 ml bruin bier
2 el Frutesse appelstroop
450 g aardappelschijfjes
4 plakjes vers bladerdeeg
680 g rode kool
 

 

Benodigdheden

Ovenschaal

 

Bereiding en foto's tijdens Kookfandag 2019