Witlofsalade met appel een stroopdressing

Witlofsalade met appel een stroopdressing

Gezonde en lekkere salade

De dressing:

Maak de Frutessedressing door alle ingrediënten in een kom te mengen met een (staaf)mixer of keukenmachine. Maak een leuke fles schoon en giet de dressing erin. 

Het is handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken, omdat stroop wat moeilijker oplosbaar is en je een staafmixer of een keukenmachine nodig hebt. De dressing kun je prima bewaren in de koelkast en je hebt meteen een voorraadje. 

De salade:

Gebruik 2 stronkjes witlof om er schuitjes van te maken. Dat doe je door het kontje een stukje af te snijden en dan de bladeren los te halen. Leg deze op de borden, 4 of 5 schuitjes per bord.

Haal de harde, bittere kern uit de andere 4 stronkjes witlof en snij de witlof klein. Snij de overgebleven. Snij de overgebleven witlof van de schuitjes ook klein.

Was de appels goed, verdeel ze in 4 partjes, haal 't klokhuis eruit en snij ze in kleine blokjes. Snij de avocado in kleine stukjes. Meng alles samen met de Frutessedressing naar smaak. Verdeel het groentemengsel over de schuitjes. 

Uiteraard kun je het ook in een grote kom serveren, zonder schuitjes.

witlofsalade-met-appel-1

 

Ingrediënten 

Voor de dressing (een flesje, voor meerdere salades):
20 el olijfolie of een andere gezonde olie 
5 el appelazijn
6 el balsamicoazijn
6 el Frutesse peer-appelstroop
1 tl kaneel
2 tl gemalen anijszaad
1 tl gemalen kardemom
 
Voor de salade (4 borden):
6 stronkjes witlof
1 appel
1 avocado

 

Bron: Irene Lelieveld

http://www.persoonlijke-voeding.nl/