Kip met couscous uit de tajine
Waan je even in Marokko
Een tajine is een stoofpot en een van de bekendste gerechten uit de Marokkaanse keuken. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het bereiden in een tajine. Dit is een recept voor gemarineerde kip met couscous en verschillende groenten. We kunnen je alvast vertellen... dit recept is om je vingers bij af te likken!
INGREDIENTEN
CATEGORIE: HOOFDGERECHT
BEREIDINGSTIJD: 1 DAG VAN TE VOREN TER VOORBEREIDING, DE DAG ZELF 40 MINUTEN
Voor 4 personen |
Kip met tutti frutti: |
4 kippenbouten |
3 el olijfolie |
1 citroen |
2 tl sambal |
zeezout naar keuze |
2 el (kokos)olie |
200 gram tutti frutti |
Couscous: |
1 zak fijne couscous |
Warm water |
2 el tomatenpuree |
2 el Peer- Appelstroop |
Sap halve citroen |
100 ml olijfolie |
4 lente-uitjes, gesnipperd |
half bosje peterselie, gehakt |
50 gr walnoot, grofgehakt |
1 tl aleppopeper of hete puntpaprika |
2 tl gedroogd korianderzaak, geroosterd en gemalen |
2 tl gedroogd komijnzaak, geroosterd en gemalen |
Zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak |
Walnoten ter garnering |
Peterselie ter garnering |
Benodigdheden
- Tajine
Bron: Lekker en simpel