Betuwse appelbollen
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands

Betuwse appelbollen

Een gouden combinatie

Bladerdeeg en appel vormen een gouden combinatie. In dit recept worden alle heerlijke ingredienten samen met de appel ingepakt in een pakketje van bladerdeeg. Dat resulteert in een heerlijke zachte appel met een knapperig bladerdeegjasje. Superlekker! Je kunt de appelbol serveren met vanille ijs of saus. 

INGREDIENTEN

CATEGORIE: TOETJE

BEREIDINGSTIJD: 35 MINUTEN 

4 personen
4 appels 
4 plakjes bladerdeeg 
bloem (om te bestuiven)
3 el peer-appelstroop
2 el blanke rozijnen 
1 elcitroen
2 el pistachenoten (gehakt) 
2 el blanke amandelen (gehakt) 
1 tl kaneelpoeder
3 el suiker
2 el geschaafde amandelen 

Benodigdheden: 

  • appelboor
  • lage ovenschaal 

Bron: boodschappen.nl