Rode Bietensalade met augurk, walnoten en appelstroopdressing

Rode Bietensalade met augurk, walnoten en appelstroopdressing

Simpel en gezond 

De dressing:

Maak de Frutessedressing door alle ingrediënten in een kom te mengen met een (staaf)mixer of keukenmachine. Maak een leuke fles schoon en giet de dressing erin. 

Het is handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken, omdat stroop wat moeilijker oplosbaar is en je een staafmixer of een keukenmachine nodig hebt. De dressing kun je prima bewaren in de koelkast en je hebt meteen een voorraadje. 

De salade:

Snij de gekookte rode bieten en de augurken in kleine blokjes. Knijp een grote hand walnoten in je hand fijn. Meng de rode bieten en de augurken met de Frutessedressing naar smaak. Doe alles in een grote kom of verdeel het over 4 borden. Verdeel bovenop de klein geknepen walnoten. 

 

 

rode-bietensalade-1-1
rode-bietensalade-2-1

Ingrediënten 

Voor de dressing (een flesje, voor meerdere salades):
20 el olijfolie of een andere gezonde olie 
5 el appelazijn
6 el balsamicoazijn
6 el Frutesse peer-appelstroop
1 tl kaneel
2 tl gemalen anijszaad
1 tl gemalen kardemom
 
Voor de salade (4 borden):
4 gekookte rode bieten
4 grote augurken
grote hand walnoten

Bron: Irene Lelieveld

http://www.persoonlijke-voeding.nl/