Omgekeerde perentaart

Omgekeerde perentaart

De frisse en zachte smaak van peer op zijn best

Deze perentaart wordt op zijn kop gebakken. Wanneer je hem dus op een mooie schaal uit de taartvorm haalt hoef je hem dus niet nog een keer om te draaien. Dit verkleint de kans op scheuren én hij ziet er dirct verleidelijk lekker uit! 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijdze in partjes van een 1/2 cm.
  • Smelt 60 gram van de boter en voeg de helft van de suiker toe.
  • Laat de suiker alroerend smelten en voeg de partjes peer toe. 
  • Kookde partjes  5 minuten en verdeel ze met het suikermengsel over de bodem van een lage taartvorm (28 centimeter doorsnede).
  • Klop de rest van de boter met de rest van de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het ei en de peer-appelstroop toe en klop het mengsel kort door.
  • Schep de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een mespuntje zout door elkaar.
  • Breng 0,8 dl water aan de kook.
  • Spatel afwisselend een beetje van het bloemmengsel en een beetje water door het stroopmengsel.
  • Eindig met het bloemmengsel en schep rustig om.
  • Schenk het beslag over het perenmengsel.
  • Bak de taart in 30 minuten bruin en gaar.
  • Neem de taart uit de oven en laat hem een poosje rusten.
  • Keer hem op een mooie schaal en bestuif hem met kaneelpoeder.
  • Serveer hem warm met een bolletje ijs of crème fraiche.

 

omgekeerde-perentaart-1

INGREDIENTEN

CATEGORIE: TAART

BEREIDINGSTIJD: ± 1 uur 10 minuten

Voor 12 personen
3 flinke stevige handperen
185 gram zachte boter
220 gram donkere basterdsuiker
ei
90 gram Frutesse peer-appelstroop
235 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
Zout
Kaneelpoeder

 

Benodigdheden

  • Oven
  • Lage taartvorm
  • Mixer
  • Spatel

Bron recept: www.mijnreceptenboek.nl door Betty van Dijk