Koolrabisalade met stroopdressing

Koolrabisalade met stroopdressing

(bijna) vergeten groente

De dressing:

Maak de Frutessedressing door alle ingrediënten in een kom te mengen met een (staaf)mixer of keukenmachine. Maak een leuke fles schoon en giet de dressing erin. 

Het is handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken, omdat stroop wat moeilijker oplosbaar is en je een staafmixer of een keukenmachine nodig hebt. De dressing kun je prima bewaren in de koelkast en je hebt meteen een voorraadje. 

De salade:

Schil de koolrabi en snij er blokjes van. Snij de venkel in kleine stukjes. Snij de komkommer in blokjes.

Schil de grote winterwortels en haal er met een dunschiller 20 plakjes af. Maak van de wortelplakjes rondjes en leg er 4 van op 't bord. 1 plakje rol je helemaal op en leg je in 't midden, waar je een versierseltje in legt. 

De koolrabi, venkel, komkommer en evt. overgebleven stukjes wortel mengen met de frutessedressing naar smaak. 

Vul hiermee de wortelrondjes en leg er een sprietje bieslook op. 

 

koolrabisalade-1-1
koolrabisalade-2-1

 Ingrediënten 

Voor de dressing (een flesje, voor meerdere salades):
20 el olijfolie of een andere gezonde olie 
5 el appelazijn
6 el balsamicoazijn
6 el Frutesse peer-appelstroop
1 tl kaneel
2 tl gemalen anijszaad
1 tl gemalen kardemom
 
Voor de salade (4 borden):
1 grote of 2 kleine koolrabi's
1/2 grote venkel of 1 kleine
1/2 komkommer
2 grote winterpenen
Bieslook of een andere versiering

 

Bron: Irene Lelieveld

http://www.persoonlijke-voeding.nl/