Gingerbread koekjes met Frutesse peer-appelstroop

Gingerbread koekjes met Frutesse peer-appelstroop

Lekker snoepen bij de koffie

Deze koekjes worden oorspronkelijk rond de Kerst gebakken en dan in de vorm van peperkoeken mannetjes. Maar ze zijn natuurlijk het hele jaar door hartstikke lekker! De toevoeging van peer-appelstroop geeft ze een heerlijk frisse smaak. Je kunt ze zo eten, maar het is ook zeker leuk om ze te versieren met je (klein)kinderen!

gingerbread-koekjes-slowfoody-frutesse-3

Ingrediënten

ca. 20 stuks  
Zachte roomboter     50 gr
Frutesse peer-appelstroop 100 gr
Witte basterdsuiker 100 gr
Bloem 225 gr
Baking soda 2 tl
Zout 1/4 tl
Gemberpoeder  1 tl
Kaneel 1/2 tl
Nootmuskaat     1/2 tl
Mespuntje kruidnagel      

 

Soort gerecht: snack/tussendoortje
Bereidingstijd: voorbereiden 10 minuten – wachttijd 30 minuten – bakken ca. 25 minuten

Benodigdheden
Uitsteekvormpjes
Huishoudfolie

 

Dit recept is voor Frutesse ontwikkeld, door Slowfoody