Gingerbread koekjes met Frutesse peer-appelstroop
Lekker snoepen bij de koffie
Deze koekjes worden oorspronkelijk rond de Kerst gebakken en dan in de vorm van peperkoeken mannetjes. Maar ze zijn natuurlijk het hele jaar door hartstikke lekker! De toevoeging van peer-appelstroop geeft ze een heerlijk frisse smaak. Je kunt ze zo eten, maar het is ook zeker leuk om ze te versieren met je (klein)kinderen!
Ingrediënten
Soort gerecht: snack/tussendoortje
Bereidingstijd: voorbereiden 10 minuten – wachttijd 30 minuten – bakken ca. 25 minuten
circa 20 stuks |
50 gr zachte roomboter |
100 gr peer-appelstroop |
100 gr witte basterdsuiker |
225 gr bloem |
2 tl baking soda |
0,25 tl zout |
1 tl gemberpoeder |
0,5 tl kaneel |
0,5 nootmuskaat |
mespuntje kruidnagel |
Benodigdheden
Uitsteekvormpjes
Huishoudfolie
Dit recept is voor Frutesse ontwikkeld, door Slowfoody