Appelflappen met appelstroop

Appelflappen met appelstroop

Zó in de oven

Verwarm de oven voor op 190 graden

Steek een rondje uit een plakje bladerdeeg en leg dit in een klein, rond bakvormpje. (Of neem een grote plak bladerdeeg die dan later omgevouwen wordt) Beleg dit met een schijfje appel waarvan het klokhuis is uitgeboord. Leg daarop wat amandelschaafsel en gewelde rozijnen. Leg er vervolgens nog een appelschijf op en strooi er wat kaneel over. Vul de uitgeboorde schijfjes met wat appelstroop. Bestrijk de randjes van het deeg met wat geklopt ei en leg er een tweede plakje bladerdeeg op. Prik er wat gaatjes in en bestrijk met geklopt ei. Strooi er suiker over.

Bak de flappen in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.

Serveer direct. 

Tip: maak deze flappen eens met filodeeg, ook lekker! 

 

appelflappen1-1
appelflappen2-1

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 plakken bladerdeeg (of 4 grotere plakken)
8 schijven appel, klokhuis uitgeboord
50 gram rozijnen, geweld
amandelschaafsel
kaneel
1 losgeklopt ei
(riet)suiker 

Dit recept is ingestuurd door Nard Loonen