Yoghurtcake met appels en stroop
Fris en zoet
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm in.
Mix de boter en suiker tot een glad mengsel. Voeg de eieren er een voor een door, voeg 't volgende ei pas toe als het vorige opgenomen is. Mix dit goed door. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix dit 3 minuten op de hoogste stand goed door. Voeg het bakpoeder, de kaneel en het zelfrijzend bakmeel er door en mix weer goed door elkaar. Roer er als laatste 2 in stukken gesneden appels doorheen.
Doe het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 60-65 minuten gaar en goudbruin. Controleer de gaarheid met een houten satéprikker.
Laat de cake (eventueel) afkoelen. Verwarm ong. 150 gram appelstroop in een pannetje. Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de appelstroop er overheen.
Tip: als de stroop ingetrokken is, is de cake nóg lekkerder!
Ingrediënten
125 gram boter |
200 gram witte basterdsuiker |
5 eieren |
250 gram Griekse Yoghurt |
1 tl bakpoeder |
2 tl kaneel |
200 gram zelfrijzend bakmeel |
2 appels, in stukjes |
150 gram appelstroop |
Naar een recept van Marina de Graaf