Stroopkoekjes
Nog ééntje.....
Meng de bloem, het bakpoeder en kaneelpoeder door elkaar. Meng de boter met de dooiers, suiker en appelstroop. Voeg deze 2 mengsels samen en kneed hiervan een glad en samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een blok, verpak het in plastic folie en laat het een uurtje in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in plakjes van ongeveer een halve cm en verdeel ze over de bakplaat.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten krokant en gaar. Laat op een rekje afkoelen.
Maak deze koekjes ook eens met kokos, rozijnen of noten. Lekker om af te wisselen.
Ingrediënten
200 ml Frutesse Maestrichter stroop |
150 gram bruine basterdsuiker |
350 gram boter |
4 eidooiers |
600 gram bloem |
2 tl bakpoeder |
2 tl kaneelpoeder |
Dit recept is ingezonden door Mylene Notten