Snoekbaars gelakt met stroop

Snoekbaars gelakt met Maestrichter Fruitstroop

met witte wijnsaus

De snoekbaarsfilet heel even om en om bakken in een hete anti-aanbakpan met een beetje olie. De huid van de snoekbaars met een huishoudkwastje lakken met Frutesse Maestrichter fruitstroop. De prei in stukjes snijden en met de sjalot en spekjes in een hete pan bakken in een scheutje olie. De snoekbaars even met de huid naar boven onder de hete grill leggen. Maak de saus als een roomsaus met de wijn, de visfond en de room en maak af met de koude boter. Leg het prei-spekmengsel in het midden van het bord. Erop de snoekbaars, eromheen de gladde saus. Lekker met aardappelpuree.

recept-snoekbaars-gelakt-met-stroop-2

Ingrediënten

(voor 4 personen)
3 preien
 
250 g katenspek
 
2 sjalotjes
 
500 g snoekbaarsfilet met ontschubt vel
 
1 dl witte, zoete wijn
 
1 dl visfond
 
1 dl room
 
20 g koude boter
 
zout en peper, naar eigen smaak
 
Frutesse Maestrichter fruitstroop
 
Beetje waterkers/sla om te garneren
 

 

Allergenen

Soja    Kan sporen bevatten
Gluten Aanwezig

Voor meer informatie over allergie en levensmiddelen kunt u terecht bij het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl onder het kopje ‘ziekte, allergie’ waar u onder andere een merkartikelenlijst kunt bestellen. Dit is een lijst van levensmiddelen die vrij zijn van het betreffende allergeen.

Verkrijgbaarheid

Maestrichter Fruitstroop is verkrijgbaar bij:
Agrimarkt - Albert Heijn - Boerenbond - C1000 - Coop  - Dekamarkt - Golff - Hoogvliet - Jan Linders - Jumbo - M.C.D. - MakroMeermarkt - Plus - Poiesz - Spar - Super de Boer - Troefmarkt - Vomar

We kunnen helaas niet per supermarkt het assortiment garanderen. Daarom adviseren wij u eerst te bellen met de supermarkt van uw keuze en te informeren naar de verkrijgbaarheid.