Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen
Heerlijke smaken komen samen!
Wat een verrassing is dit recept. Een heerlijke smaakbeleving met pompoen, boter & stroop en de pecannoten. De appelstroop glazuur is perfect in balans met de heerlijke zachte smaak van de pompoen. Als je eens écht wilt scoren in het najaar? Maak dan deze heerlijk pompoentaart. Probeer niet te veel taartstukjes in eens te eten want hij vult enorm.
Ingrediënten
Categorie: taart
Bereidingstijd: 1 uur + baktijd 50 min.
voor 12-15 personen | |
Pompoen | 1 kl |
Pecannoten | 200 gr |
Zachte boter | 450 gr |
Suiker | 350 gr |
Frutesse appelstroop naar keuze | 2 el |
Bloem | 200 gr |
Bakpoeder | 2 tl |
Kaneel | 1 tl |
Snufje zout | 1 |
Biologische Eieren (groot) | 4 st |
Gemalen hazelnoten | 200 gr |
Voor de Topping | |
Poedersuiker | 50 gr |
Roomboter | 3 el |
Frutesse appelkaneel stroop | 5 el |
Benodigdheden
Oven
Springvorm
Bakpapier
Bereiding en foto's Kookfandag 2019