Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen

Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen

Heerlijke smaken komen samen!

Wat een verrassing is dit recept. Een heerlijke smaakbeleving met pompoen, boter & stroop en de pecannoten. De Rinse appelstroop glazuur is perfect in balans met de heerlijke zachte smaak van de pompoen. Als je eens écht wilt scoren in het najaar? Maak dan deze heerlijk pompoentaart. Probeer niet te veel taartstukjes in eens te eten want hij vult enorm.

dsc-7289
dscf1038
img-4457-1

Ingrediënten
Categorie: taart
Bereidingstijd: 1 uur + baktijd 50 min.

Voor 12-15 personen

1 kleine pompoen
200 gr pecannoten
450 gr zachte boter
350 gr suiker
200 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 snufje zout
4 biologische eieren (groot)
 200 gr gemalen hazelnoten

 

Voor de topping
50 gr poedersuiker
3 el roomboter
5 el Rinse appelstroop

Benodigdheden
Oven
Springvorm
Bakpapier