Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen

Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen

Heerlijke smaken komen samen!

Wat een verrassing is dit recept. Een heerlijke smaakbeleving met pompoen, boter & stroop en de pecannoten. De appelstroop glazuur is perfect in balans met de heerlijke zachte smaak van de pompoen. Als je eens écht wilt scoren in het najaar? Maak dan deze heerlijk pompoentaart. Probeer niet te veel taartstukjes in eens te eten want hij vult enorm.

dsc-7289
dscf1038
img-4457-1

Ingrediënten
Categorie: taart
Bereidingstijd: 1 uur + baktijd 50 min.

voor 12-15 personen  
Pompoen 1 kl
Pecannoten 200 gr
Zachte boter 450 gr
Suiker 350 gr
Frutesse appelstroop naar keuze  2 el
Bloem 200 gr
Bakpoeder 2 tl
Kaneel 1 tl
Snufje zout 1
Biologische Eieren (groot) 4 st
Gemalen hazelnoten 200 gr
   
Voor de Topping  
Poedersuiker 50 gr
Roomboter 3 el
Frutesse appelkaneel stroop 5 el
   

Benodigdheden
Oven
Springvorm
Bakpapier

Bereiding en foto's Kookfandag 2019