Monchou taart met Maestrichter Fruitstroop
Gebak zonder te bakken
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Smelt 75 gram boter in een pannetje en maal de koekjes en 50 gram pecannoten fijn. Meng de koekjes met de boter en verdeel gelijkmatig over de bovem van de springvorm. Druk aan, zodat het stevig is en zet het in de koelkast.
Schil de appels en snij in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 minuten op laag vuur en schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel het mengsel daarna over de koekbodem.
Meng de kristalsuiker, monchou en appelstroop in de keukenmachine tot het een gladde massa is. Verdeel dit over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren de rest van de pecannoten over de taart.
Ingrediënten
125 gram boter |
200 gram koekjes (bijv. chocolate chip koekjes) |
115 gram gezouten pecannoten |
4 friszoete appels |
60 gram basterdsuiker |
2 tl gemalen kaneel |
100 gram fijne kristalsuiker |
600 gram monchou (of andere verse roomkaas) |
3 el Maestrichter Fruitstroop of rinse appelstroop |
Bron: Allerhande