Luikse balletjes in biersaus
Een heerlijk Luiks gerecht met bier en stroop
Deze verrukkelijke Luikse balletjes in een zoete bruinbier- en uiensaus serveer je met verse frietjes als avonddiner óf je maakt ze een maatje kleiner en serveert ze met wat saus in kleine kommetjes als hapje.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: HOOFDGERECHT/BORRELHAPJE
BEREIDINGSTIJD: ± 45 minuten
Voor 16 balletjes |
600 gr rundergehakt |
6 sneetjes wit casinobrood zonder korstjes |
±3 dl volle melk |
4 sjalotjes |
Plantaardige margarine |
1 ei |
1 tl gedroogde tijm |
2 el fijngehakte bladselderij |
2 tl Limburgse mosterd |
Zout |
Versgemalen zwarte peper |
Bloem |
Voor de biersaus |
Snufje zout |
Plantaardige margarine |
4 uien |
1 tl gedroogde tijm |
3 el fijngehakte bladselderij |
1 laurierblaadje |
4 kruidnagels |
±8 gekneusde jeneverbessen |
1 flesje (Limburgs) oud bruin bier (bijv. Brand) |
2 tl (Limburgse) mosterd |
6 el appelciderazijn |
8 afgestreken el Maestrichter fruitstroop |
Bouillonpoeder naar smaak |
Zwarte peper |
Eventueel een beetje water |
Eventueel enkele eetlepels zeer fijn paneermeel |
Bron recept en foto: Culinaire Bagage