Luikse balletjes in biersaus

Luikse balletjes in biersaus

Deze verrukkelijke Luikse balletjes in een zoete bruinbier- en uiensaus serveer je met verse frietjes als avonddiner óf je maakt ze een maatje kleiner en serveert ze met wat saus in kleine kommetjes als hapje. 

 

luikse-balletjes-1

INGREDIENTEN

CATEGORIE: HOOFDGERECHT/BORRELHAPJE

BEREIDINGSTIJD: ± 45 minuten

Voor 16 balletjes
600 gram rundergehakt
6 sneetjes wit casinobrood zonder korstjes
±3 dl volle melk
4 sjalotjes
Plantaardige margarine
1 ei
1 tl gedroogde tijm
2 el fijngehakte bladselderij
2 tl Limburgse mosterd
Zout
Versgemalen zwarte peper
Bloem

 

Voor de biersaus
Snufje zout
Plantaardige margarine
4 uien
1 tl gedroogde tijm
3 el fijngehakte bladselderij
1 laurierblaadje
4 kruidnagels
±8 gekneusde jeneverbessen
1 flesje (Limburgs) oud bruin bier (bijv. Brand)
2 tl (Limburgse) mosterd
6 el appelciderazijn
8 afgestreken el Maestrichter fruitstroop
Bouillonpoeder naar smaak
Zwarte peper
Eventueel een beetje water
Eventueel enkele eetlepels zeer fijn paneermeel


Bron recept en foto: Culinaire Bagage