Kippendijfilet in Madeira-stroopsaus
Een bijzonder kippetje
Braad de kippendijfilets kort aan en laat ze langzaam garen.
Meng 1 eetlepel losgeklopte Maestrichter fruitstroop met 1 eetlepel Madeira. Bestrijk het vlees er op 't laatst mee om een mooi stroperig glanzend laagje te krijgen. Daarna niet meer te lang bakken, anders gaat de stroop verbranden.
Meng in een pannetje een eetlepel Maestrichter fruitstroop, een flinke scheut Madeira en het sap van een halve sinaasappel. Leg de gare kippendijen op een bord en giet er wat van de saus over.
Serveer met groene groenten en de saus. Lekker met notenrijst. Garneer met een schijfje sinaasappel.
Ingrediënten
500 gram (scharrel) kippendijfilet |
2 el Frutesse Maestrichter fruitstroop |
Madeira |
1 sinaasappel |
Dit recept is ingezonden door Chantal Rensen