Haverkorn brood met 3 Frutesse Fruitstropen
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands

Haverkorn brood met 3 Frutesse Fruitstropen

Heerlijk combineren

Jenny van de foodblog 'Have a good food day' smeerde deze heerlijke sneetjes Haverkorn brood van Soma met 3 verschillende Frutesse Fruitstropen. Op haar blog legt ze precies uit wat de voordelen zijn van appelstroop. Heb jij deze combinaties al eens geprobeerd?

Ik kreeg een week geleden een heerlijk pakketje van Brood van Soma en Frutesse Appelstroop. Daarbij zat een flyer waarin werd uitgelegd wat de (gezondheids)voordelen van Haverkornbrood en Appelstroop zijn. Ik vertel je in deze blog waarom!

Als échte Limburger kende ik natuurlijk al de producten van Soma en Frutesse, jij nog niet? Of klinkt brood en Appelstroop jou te ongezond? Lees dan even verder ik leg het uit.

Het haverkorn brood van Soma bevat van nature veel haver en juist géén E-nummers, lactose en gist. Het brood bevat slechts 10 gram koolhydraten (voor als je koolhydraatarm wil eten), is rijk aan vezels en eiwitten voor een verzadigd gevoel en zit vol zaden. Ook als je veganistisch bent kun je gewoon dit brood eten!

Ook in de Frutesse appelstroop zitten geen onnatuurlijke toevoegingen. De stropen zijn gebaseerd op fruit en natuurlijke toevoegingen. In 450 gram peren-appelstroop zitten bijvoorbeeld wel 18 peren en 5 appels(!) die tijdens het bereidingsproces worden ingedikt tot stroop. Daarmee is appelstroop een verantwoord zoet broodbeleg.

Appelstroop bevat per 100 gram wel 25 mg ijzer, wat ervoor zorgt dat je je fit en energiek voelt. Vrouwen hebben per dag 14 mg ijzer nodig.

Ook de appelstroop is prima geschikt voor veganisten omdat er alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten.

Ik maakte een paar heerlijke haverkorn broodjes met de drie soorten stroop die ik kreeg, belegd met druiven, pijnboompitjes en kaas.

lrg-dsc04008

Ingrediënten

1 (of 2) sneetje haverkorn brood  
smeer het sneetje brood met appelstroop van Frutesse  
druiven  
pijnboompitten  
kaas  

 

 

.

.