Gehaktballetjes met spek en Maestrichter fruitstroop

Gehaktballetjes met spek en Maestrichter fruitstroop

Borrelen met ballen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kruid het gehakt zoals u gewend bent en voeg een ruime eetlepel Maestrichter fruitstroop toe aan het mengsel. Maak er kleine balletjes van en omwikkel de helft met ontbijtspek. 

Leg de balletjes in de ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven. Gewoon bakken in de koekenpan kan ook. 

Snij een halve geschilde appel in kleine stukjes. Maak een appelstroopdip van 2 eetlepels appelstroop, een scheutje citroenrasp en de fijn gesneden appel. 

Serveer warm of koud, allebei lekker! 

Op zoek naar meer inspiratie? We hebben allerlei borrelrecepten op onze website. 

gehakballetjes-met-dip-2-lr-1
gehakballetjes-met-dip-3-lr-1
borrelplank-compleet-3-lr-5

Ingrediënten

500 gram gehakt
gehaktkruiden naar keuze
100 gram ontbijtspek
citroensap
1/2 appel
3 eetlepels Maestrichter fruitstroop 

Naar een receptidee van Anja van Heiningen