Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus
Met Maestrichter stroop
Meng het gehakt met kruiden, de eidooier en het paneermeel en kneed er balletjes van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan Bak de uienringen in 1-2 min. in het bakvet lichtbruin. Roer er de Frutesse Maestrichter fruitstroop met 150ml water door en roer het aanbaksel los. Laat de saus in 2-3 min. tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees terug in de saus en warm goed op.
Tip: Bereid de saus voor een extra fruitige smaak met appelsap in plaats van water en voeg nog 2 el rozijnen toe.
Lekker bij aardappelpuree met bieslook en rode bietjes!
Ingredienten
500 gram rundergehakt |
kruiden voor het gehakt naar eigen smaak (bijv. paprikapoeder, tuinkruiden) |
1 eidooier |
2-3 eetlepels paneermeel |
2 uien in ringen |
2 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop |
2 plakken ontbijtkoek |
peper en zout |
boter om in te bakken |