Appelplaatkoek met cranberry’s en appelstroop

Appelplaatkoek met cranberry’s

én appelstroop natuurlijk

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 200C
  • De roomboter met de suiker, vanillesuiker, de appelstroop en het citroenrasp heel licht kloppen
  • Eén voor één de eieren erbij en goed laten opnemen
  • De maïzena, de bloem en het bakpoeder zeven en afwisselend met de melk bij het beslag doen
  • Vet een bakplaat in en maak van aluminiumfolie een opstaand randje aan de voorkant
  • Het deeg op de bakplaat verdelen

Vulling

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes die je gelijk met citroensap bedruppelt
  • Meng de appelpartjes met de cranberry’s en verdeel dit mengsel over het deeg op de bakplaat
  • Schuif de bakplaat in het midden van een voorwarmde oven van 200 graden en laat de cake in 30 minuten mooi bruin bakken
  • Doe ondertussen de amandeltjes in een droge koekenpan op het vuur, al schuddend laten bruinen. Pas op, niet te heet en te lang want anders zijn ze opeens zwart!
  • Verwarm de honing iets en smeer deze over de nog warme cake
  • Haal de appelplaatkoek uit de oven
  • Bestrooi het geheel met de amandeltjes
-dsc2974kellysfoodstories

Ingrediënten

   
roomboter op kamertemperatuur   200 gr
rietsuiker 250 gr
vanillesuiker 1 zakje
Frutesse appelstroop 6 eetl.
rasp van een biologische citroen  
scharreleieren op kamertemperatuur   4
maïzena 100 gr
bloem 300 gr
bakpoeder 3 theel.
melk 2 eetl.

 

Voor de vulling  
handappels, bijvoorbeeld Elstar 1 kg
gedroogde cranberry’s 100 gr
sap van citroen  
eetlepels honing 4
amandelschaafsel 50 gr