Appelplaatkoek met cranberry’s
én appelstroop natuurlijk
Bereiding
- Verwarm de over voor op 200C
- De roomboter met de suiker, vanillesuiker, de appelstroop en het citroenrasp heel licht kloppen
- Eén voor één de eieren erbij en goed laten opnemen
- De maïzena, de bloem en het bakpoeder zeven en afwisselend met de melk bij het beslag doen
- Vet een bakplaat in en maak van aluminiumfolie een opstaand randje aan de voorkant
- Het deeg op de bakplaat verdelen
Vulling
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes die je gelijk met citroensap bedruppelt
- Meng de appelpartjes met de cranberry’s en verdeel dit mengsel over het deeg op de bakplaat
- Schuif de bakplaat in het midden van een voorwarmde oven van 200 graden en laat de cake in 30 minuten mooi bruin bakken
- Doe ondertussen de amandeltjes in een droge koekenpan op het vuur, al schuddend laten bruinen. Pas op, niet te heet en te lang want anders zijn ze opeens zwart!
- Verwarm de honing iets en smeer deze over de nog warme cake
- Haal de appelplaatkoek uit de oven
- Bestrooi het geheel met de amandeltjes
Ingrediënten
roomboter op kamertemperatuur | 200 gr |
rietsuiker | 250 gr |
vanillesuiker | 1 zakje |
Frutesse appelstroop | 6 eetl. |
rasp van een biologische citroen | |
scharreleieren op kamertemperatuur | 4 |
maïzena | 100 gr |
bloem | 300 gr |
bakpoeder | 3 theel. |
melk | 2 eetl. |
Voor de vulling | |
handappels, bijvoorbeeld Elstar | 1 kg |
gedroogde cranberry’s | 100 gr |
sap van citroen | |
eetlepels honing | 4 |
amandelschaafsel | 50 gr |