Wist jij dit over stroop?
Volg ons
instagram-brands facebook-f-brands
frutesse180515-0376-2

Wis jij dit over stroop?


Stroop is een prachtig product. Het zorgt voor een goed begin van de dag. Heerlijk voor op de boterham. De vruchtenbereiders verwerken extra veel fruit in de fruitstropen. Stroop is gezond, houdt je ijzergehalte op peil en is ook nog eens lekker! Het is een verantwoorde variant van broodbeleg voor je ontbijt, lunch of tussendoortje. Je kunt stroop in verschillende smaken krijgen. Benieuwd naar suggesties? Lees dan hier eens onze recepten.

Wat niet iedereen weet is dat stroop een product is met een rijke geschiedenis. De vruchtenbereiders van Frutesse stammen al uit het jaar 1870. Een eeuwenoude traditie van het stoken van stroop dus. Een proces dat door de jaren heen is ontwikkeld, maar het oorspronkelijke recept is altijd hetzelfde gebleven. De oeroude smaak van stroop proef je nog steeds terug!

Fruitstroop van Frutesse is een uniek product, omdat wij er namelijk het allermeeste fruit in stoppen. Het leek ons leuk om eens wat stroop-weetjes op een rij te zetten. Van welke weetjes wist jij al van het bestaan af?  


Wist je dat:

  1. een echte stroopstoker proeft waar een potje stroop vandaan komt?
  1. ieder dorp in Limburg vroeger een eigen stroopstoker had?
  1. vroeger stroop werd gebruikt om de winter door te komen? Stroop stoken was namelijk een manier om fruit te conserveren.
  1. het koken van stroop erg nauw komt? Kook je hem te lang, dan wordt hij te dik. Kook je hem te kort, dan wordt hij vloeibaar.
  1. na het persen van appels en peren, het pulp/koek naar bio-vergisters gaat voor energie opwekking
  1. stroop en wijn erg op elkaar lijken? Je moet ze namelijk allebei laten rijpen. 
  1. er voor het produceren van 100 gram Frutesse peer-appel fruitstroop zo’n 725 gram appels en peren nodig zijn, d.w.z. dat Frutesse voor de beker van 450gr 3,3 kilo fruit nodig heeft! 
  1. appels in stroop voor de zure smaak zorgen en peren juist een zoet tintje geven?
  1. appels eerder aangebrand zijn dan peren.
  2. stroop erg goed te gebruiken is in vele recept varianten om mee te bakkenen en te koken. Check het hier.

Frutesse is wederom trotse partner van het Nationale Schoolontbijt!

Net als vorig jaar is Frutesse dit jaar sponsor van het Nationale Schoolontbijt. De 20e editie bevat daardoor weer heerlijke potjes Frutesse stroop.

> lees verder

Hoe wordt stroop gemaakt?

Frutesse legt uit! Weet jij hoe stroop gemaakt wordt? Na het lezen van dit artikel wel. Zo kun je weer wat nieuws vertellen bij de koffie. Stroop maken is een oeroud proces maar de stappen zijn nog steeds hetzelfde. Bij Frutesse maken wij ook al jarenlang de lekkerste stroop volgens oude productiewijzen, maar dan met iets meer potjes tegelijk ;-)

> lees verder

Wat betekent Rinse nou eigenlijk?

Frutesse legt uit! Rinse heeft een betekenis die je niet had verwacht. Stroop van Frutesse is de echte appelstroop met het meeste fruit. Al ruim 160 jaar met liefde gemaakt door de vruchtenbereiders van Frutesse in Limburg.

> lees verder
Pagina