Zalmfilet gelakt met appelstroop

Zalmfilet gelakt met appelstroop

Makkelijk, snel en gezond

Hmm! Er gaat niets boven een lekker stukje zalm! Zeker niet wanneer de zalm gebakken is in een saus waarin appelstroop zit verwerkt. Serveer de zalm met komkommer op zuur en je hebt een heerlijke gerecht. En het fijne is, de bereiding is hartstikke simpel. Goed om te weten: zalm bevat omega 3 vet-zuren, dit draagt o.a. bij aan het verlagen van het cholestorol en versterken van bloedvaten.

Bereiding

  • Meng de ingredienten voor de saus door elkaar
  • Snijd de zalmfilet in kleinere stukken
  • Bak de zalm in de saus en/of 'lak' de saus later (nogmaals) op de zalm met een lepel of kwastje
zalm-2
zalm-1

INGREDIENTEN

CATEGORIE: HOOFDGERECHT/LUNCHGERECHT/BORRELHAPJE

BEREIDINGSTIJD: ± 20 MIN

Voor 4 personen
Zalm filet
1 el Frutesse appelstroop
3/4 el citroensap
Snufje zout
Snufje peper
Snufje paprika poeder
1 tl ketjap manis