Witlof met specerijen en veldsla

Witlof met specerijen en veldsla

Een spannend voorgerechtje

Witlof met stroop is een oer-hollandsrecept maar in dit recept voegen we er specerijen aan toe. Het zoete van de stroop en het pittige van de specerijen leveren een spannend voorgerechtje op, nét even wat anders.

 

Tip: Lekker met een kopje ijskoude sake.

witlof-met-stroop

INGREDIENTEN

CATEGORIE: SALADE/BIJGERECHT

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Voor 4 personen
50 g veldsla
3 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl mosterdzaad
1 tl karwijzaad*
1 tl korianderzaad*
1 tl venkelzaad*
1 tl zwarte peper*
4 stronkjes witlof
30 g roomboter
3 el appel-perenstroop
25 g geroosterde pistachenoten, gehakt

* Of gebruik Chinees vijfkruidenpoeder, dit bestaat uit gemalen steranijs, kaneel, venkelzaad, szechuanpeper en kruidnagel.


Bron: Food and Friends