Witlof met specerijen en veldsla
Een spannend voorgerechtje
Witlof met stroop is een oer-hollandsrecept maar in dit recept voegen we er specerijen aan toe. Het zoete van de stroop en het pittige van de specerijen leveren een spannend voorgerechtje op, nét even wat anders.
Tip: Lekker met een kopje ijskoude sake.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: SALADE/BIJGERECHT
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
Voor 4 personen |
50 g veldsla |
3 el olijfolie |
1 el wittewijnazijn |
1 tl mosterdzaad |
1 tl karwijzaad* |
1 tl korianderzaad* |
1 tl venkelzaad* |
1 tl zwarte peper* |
4 stronkjes witlof |
30 g roomboter |
3 el peer-appelstroop |
25 g geroosterde pistachenoten, gehakt |
* Of gebruik Chinees vijfkruidenpoeder, dit bestaat uit gemalen steranijs, kaneel, venkelzaad, szechuanpeper en kruidnagel.
Bron: Food and Friends