Vegetarische bieten carpaccio & gerijpte geitenkaas
Gezond en niet duur
Deze vegetarische carpaccio is ideaal om als lunch of voorgerecht te serveren. Om maar een paar redenen te geven waarom je een keer voor deze variant moet gaan: het is gezonder dan de originele vlees carpaccio, het is beter voor de planeet en het is een stuk goedkoper!
Mocht je trouwens niet een groot fan zijn van oude geitenkaas, kun je dit altijd vervangen voor een andere zoute lokale kaas. Denk hierbij aan Texelse schapenkaas, blauwe kaas of een blokje oude kaas.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: VOORGERECHT/ LUNCH
BEREIDINGSTIJD: 80 MINUTEN
Voor 4 personen | |
4 bieten | |
6 eetlepels olijfolie | |
3 eetlepels citroensap | |
Halve Elstar appel | |
4 el appelstroop | |
60 gram zonnebloem pitjes | |
80 gram gerijpte geitenkaas | |
Handje rucola | |
Tuinkers |
Benodigdheden
- Oven
- Aluminiumfolie
- Kaasschaaf
- Bakpan
- Garde
Bron: Dutch Food Heritage