Vegetarische bieten carpaccio & gerijpte geitenkaas

Vegetarische bieten carpaccio & gerijpte geitenkaas

Gezond en niet duur

Deze vegetarische carpaccio is ideaal om als lunch of voorgerecht te serveren. Om maar een paar redenen te geven waarom je een keer voor deze variant moet gaan: het is gezonder dan de originele vlees carpaccio, het is beter voor de planeet en het is een stuk goedkoper! 

Mocht je trouwens niet een groot fan zijn van oude geitenkaas, kun je dit altijd vervangen voor een andere zoute lokale kaas. Denk hierbij aan Texelse schapenkaas, blauwe kaas of een blokje oude kaas.

2020-12-17-14-57-48-260-2-scaled-2

INGREDIENTEN

CATEGORIE: VOORGERECHT/ LUNCH

BEREIDINGSTIJD: 80 MINUTEN 

Voor 4 personen  
4 bieten  
6 eetlepels olijfolie  
3 eetlepels citroensap  
Halve Elstar appel  
4 el appelstroop  
60 gram zonnebloem pitjes  
80 gram gerijpte geitenkaas  
Handje rucola  
Tuinkers  

 

Benodigdheden

  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Kaasschaaf
  • Bakpan
  • Garde

Bron: Dutch Food Heritage