Vegan dadel-kokos balletjes
Heerlijk bij de thee of als borrelhapje bij een glaasje wijn
Heb je zin in een verantwoorde maar toch zoete en makkelijk te maken snack? Ga dan voor deze dadel-kokos balletjes. Ze zijn vegan en smaken heerlijk bij de thee of serveer ze als borrelhapje bij een glaasje wijn.
Bereiding
- Hak de pinda’s in een keukenmachine. Haak ze zo fijn mogelijk.
- Voeg de stroop toe en laat meedraaien totdat het goed verdeeld is over de pinda’s
- Voeg nu de rozijnen en de dadels toe en laat de keukenmachine draaien totdat het een mooi ‘deeg’ geworden is
- Rol balletjes van het mengsel
- Rol de balletjes door de kokos op een schoteltje
- Zet de balletjes voor een uurtje in de koelkast
INGREDIENTEN
CATEGORIE: KOEKJES
BEREIDINGSTIJD: ± 20 minuten
Voor 20 balletjes |
8 verse dadels |
300 gram ongezouten pinda's |
4 handjes rozijnen |
6 el Frutesse Appelstroop |
Een schoteltje kokos (om de balletjes in te rollen |
Benodigdheden
Schoteltje
Bron: Foody – De groene meisjes