Sukade

Sukade

Draadjesvlees, ouderwets lekker!

Sukadelappen behoren net als riblappen en runderlappen tot de categorie stoofvlees. Het bereiden ervan is helemaal niet moeilijk, het heeft alleen een lange bereidingstijd nodig voordat het vlees gaar is. Dus heb je een keer de tijd en zin in een smaakvol stukje vlees, probeer dan eens dit recept. 

Tip: Serveer de sukade met gepureerde aardappelen, rode kool en jus.

sukade-met-appelstroop-van-martin-13-copy-848x477-2

INGREDIENTEN

CATEGORIE: HOOFDGERECHT

BEREIDINGSTIJD: 3 uur

Voor 4 tot 6 personen
1 kg sukade lappen (± 3 cm dik)
2 el bloem
30 gr roomboter
3 el olijfolie
2 uien, in halve ringen
1 ltr runderbouillon
1 scheut sojasaus
2 el appelstroop
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Peper en zout

 

Benodigdheden

  • Grote stoofpan

Bron: Culinea.nl