Sticky Apple Sponge Cake

Sticky Apple Sponge Cake

Verrassend lekker nagerecht!

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180C
  • Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in behoorlijk dunne plakjes
  • Sprenkel de stroop gelijkmatig over de basis van een ingevette ronde taartvorm van 23 cm (geen losse bodem, anders borrelt de stroop erdoor)
  • Leg de beste stukjes appels op de stroop en snijd de rest wat niet past fijn
  • Doe alle resterende ingrediënten in de kom met de stukjes gesneden appel
  • Klop met een elektrische handmixer tot een gladde massa
  • Schep op de appels, spreid licht uit en maak een diepe holte in het midden van de mix met de achterkant van een lepel - dit zorgt ervoor dat de cake gelijkmatig opkomt
  • Bak gedurende 45-50 minuten in de oven op 180C
  • Laat het 5 minuten rusten voordat je het uit de vorm haalt.
  • Sprenkel extra appelstroop als je wilt, en serveer met custard of ijs.

Variatietip (zie foto);

  • In plaats van amandelen kun je ook hazelnoten gebruiken
  • Versier de cake extra met banaan

 

Recept van Lili Chen

sticky-apple-sponge-cake-met-appelstroop-3a

Ingrediënten:

   
middelgrote appels 4 stuks
Frutesse Rinse Appelstroop 6 eetl. 
boter, op kamertemperatuur 200 gram
zachte bruine suiker 200 gram
zelfrijzende bloem 200 gram
bakpoeder 1 theel.
gemalen amandel 100 gram
grote eieren  4 stuks 
Zout (g)    0,022

Benodigdheden:

   
taartvorm diameter 23 cm.
oven  
handmixer