Sticky Apple Sponge Cake
Verrassend lekker nagerecht!
Bereiding
- Verwarm de oven op 180C
- Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in behoorlijk dunne plakjes
- Sprenkel de stroop gelijkmatig over de basis van een ingevette ronde taartvorm van 23 cm (geen losse bodem, anders borrelt de stroop erdoor)
- Leg de beste stukjes appels op de stroop en snijd de rest wat niet past fijn
- Doe alle resterende ingrediënten in de kom met de stukjes gesneden appel
- Klop met een elektrische handmixer tot een gladde massa
- Schep op de appels, spreid licht uit en maak een diepe holte in het midden van de mix met de achterkant van een lepel - dit zorgt ervoor dat de cake gelijkmatig opkomt
- Bak gedurende 45-50 minuten in de oven op 180C
- Laat het 5 minuten rusten voordat je het uit de vorm haalt.
- Sprenkel extra appelstroop als je wilt, en serveer met custard of ijs.
Variatietip (zie foto);
- In plaats van amandelen kun je ook hazelnoten gebruiken
- Versier de cake extra met banaan
Recept van Lili Chen
Ingrediënten:
middelgrote appels | 4 stuks |
Frutesse Rinse Appelstroop | 6 eetl. |
boter, op kamertemperatuur | 200 gram |
zachte bruine suiker | 200 gram |
zelfrijzende bloem | 200 gram |
bakpoeder | 1 theel. |
gemalen amandel | 100 gram |
grote eieren | 4 stuks |
Zout (g) | 0,022 |
Benodigdheden:
taartvorm | diameter 23 cm. |
oven | |
handmixer |