Salade rode biet met appelstroop dressing en roggebrood

Salade rode biet met appelstroop dressing en roggebrood

Ook perfect als maaltijdsalade! 

Bereiding

  • Snijd de rodebiet flinterdun en leg deze op een bord.
  • Snijd verschillende tomaatjes doormidden en komkommer dresseer deze erbij.
  • Doe in een vijzel de basilicum en stamp deze fijn met wat olijfolie dresseer deze over je carpaccio.
  • Doe de hazelnoten in de oven en brunneer deze ca 2 min en hussel tussendoor
  • Maak de dressing met balsamico azijn, appelstroop, peper en zout naar smaak. Dresseer deze over je salade.
  • Rol het roggebrood zo plat mogelijk en droog deze in de oven op 180 graden ca 10 min, laat deze hierna afkoelen en breek ze in schotsen.
  • Dresseer je salade met een slasoort naar keuze en steek de schotsen in de salade, maak af met wat hazelnoten.
salde-rode-biet-met-appelstroop-dressing-en-roggebrood-1

Ingrediënten

   
rode biet  
verschillende tomaatje  
peper/zout  
olijfolie  
basilicum  
Frutesse Rinse-Appelstroop  
hazelnoten  
roggebrood van SOMA  
komkommer  
slasoort naar keuze  
balsamicoazijn