Ravioli met Maastrichts zuurvlees
Limburg en Italie
Zuurvlees, ookwel 'Zoër Vleis', staat bekend als een echte Limburgse klassieker. Bij ravioli denk je waarschijnlijk direct aan de Italiaanse keuken. Wat nou als beide keukens combineert? Dan krijg je een verrassend Meestrichs-Italiaans gerecht: heerlijke ravioli met Maastrichts zuurvlees.
En dit is zo lekker, dat je het liefst alles in één keer wilt opeten!
INGREDIENTEN
CATEGORIE: HOOFDGERECHT
BEREIDINGSTIJD: 120 MINUTEN
6 porties |
Pastadeeg: |
250 gram bloem type '0' |
250 gram bloem type '00' |
300 ml water |
Zuurvlees: |
500 gram runderpoulet |
2 deciliter rodewijnazijn of andere azijn |
1 deciliter water |
100 gram boter |
2 eetlepels suiker |
2 eetlepels appelstroop |
mespuntje kruidnagel |
zout en peper |
Bron: dolcevia.com