Pompoenwafels met Frutesse appelstroop

Pompoenwafels met Frutesse appelstroop

Heerlijk smullen van deze wafels

Bereiding

  • Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, piment, gember, zout en bruine suiker in een kom
  • In een aparte kom meng je de pompoenpuree, melk en eidooiers
  • In een schone, droge kom klop je de eiwitten stijf tot deze zachte pieken vormen
  • Meng het bloemmengsel en de gesmolten boter door het pompoenmengsel
  • Spatel zachtjes 1/3 van de eiwitten door het beslag tot het is opgenomen
  • Spatel daarna de resterende eiwitten door het beslag
  • Bak de wafels in je voorverwarmde wafelijzer
  • Serveer warm met Frutesse Appelstroop naar smaak

pompoenwafels-met-appelstroop-2
pompoenwafels-met-appelstroop-5

Ingrediënten

   
bloem 300 gram
bakpoeder 4 theel.
kaneelpoeder  2 theel.
piment 1 theel. 
gemberpoeder  1 theel. 
zout 0,5 theel.
donkerbruine bastaardsuiker 4 eetl.
pompoenpuree 250 gram
melk 500 ml
eieren, gescheiden 4 stuks
gesmolten boter 4 eetl.
Frutesse Rinse Appelstroop  

 

Benodigdheden

 
wafelijzer