Pompoenwafels met Frutesse appelstroop
Heerlijk smullen van deze wafels
Bereiding
- Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, piment, gember, zout en bruine suiker in een kom
- In een aparte kom meng je de pompoenpuree, melk en eidooiers
- In een schone, droge kom klop je de eiwitten stijf tot deze zachte pieken vormen
- Meng het bloemmengsel en de gesmolten boter door het pompoenmengsel
- Spatel zachtjes 1/3 van de eiwitten door het beslag tot het is opgenomen
- Spatel daarna de resterende eiwitten door het beslag
- Bak de wafels in je voorverwarmde wafelijzer
- Serveer warm met Frutesse Appelstroop naar smaak
Ingrediënten
bloem | 300 gram |
bakpoeder | 4 theel. |
kaneelpoeder | 2 theel. |
piment | 1 theel. |
gemberpoeder | 1 theel. |
zout | 0,5 theel. |
donkerbruine bastaardsuiker | 4 eetl. |
pompoenpuree | 250 gram |
melk | 500 ml |
eieren, gescheiden | 4 stuks |
gesmolten boter | 4 eetl. |
Frutesse Rinse Appelstroop |
Benodigdheden
wafelijzer |