Patatje stoofvlees met heerlijke rinse appelstroop

Patatje stoofvlees

Hééérlijk patatjes eten met zelfgemaakt stoofvlees

* Bron: Brenda Kookt * Herken je dat, dat je ontzettend veel zin hebt om frietjes te eten samen met je gezinnetje? Vind jij het dan ook belangrijk om daar een lekkere saus bij te eten... want dat maakt de frietjes nóg lekkerder om te eten. Heb je er al eens aan gedacht om zelf stoofvlees te maken voor bij jouw eigen friet of gebakken aardappeltjes? Lekker oer-Hollands.

Bij deze geeft Brenda Kookt je het recept van heerlijk stoofvlees, zonder gebruik van lastige ingrediënten. Door de combinatie van het donkere bier, de appelstroop, mosterd en kruiden is het stoofvlees goed op smaak.

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een stoofpan op het vuur en laat hierin een klont boter smelten. Bak de ui even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de ui, bak dit even kort mee. Voeg het vlees hierbij, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe. Roer door en bak het vlees even aan alle kanten aan. Voeg het bier er bij en schraap de aanbaksels los in de pan, breng het bier aan de kook en draai het vuur hierna zacht.

Voeg het laurierblad, kruidnagel en takje tijm samen met de azijn en appelstroop toe. Laat dit meestoven met de deksel op de pan, na ongeveer 3 a 4 uur is het vlees mooi zacht. Roer het stoofvlees regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.

Bereid de verse friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan in de frituurpan, oven of Airfryer.

Tip

maak een grote pan stoofvlees en vries dat wat je over houdt in, zodat je een volgende keer lekker makkelijk en snel je eigen stoofvlees klaar hebt!

recept-friet-met-stoofvlees-en-appelstroop
appelstroop-stoofvlees-met-patat-1

Benodigde ingrediënten

Bereidingstijd 20 minuten plus 4 uur stooftijd

voor 4 personen  
Rundvlees (kg) 1
Grote uien (st) 2
Flesje donker bier (33 cl) 1
Eetlepels appelstroop 1,5
Takje verse tijm 1
Kruidnagel 1
Laurierbladeren 2
Eetlepel mosterd 1
Scheutje natuurazijn
Peper en zout
Boter om in te bakken
 

Bron: Brenda Kookt