Pannenkoek met spruitjes

Pannenkoek met spruitjes

De lekkerste pannenkoek van 2020

Tijdens de horecavakbeurs HORECAVA begin dit jaar won Edwin Hollanders (46) de eerste prijs tijdens de bakwedstrijd van de Lekkerste Pannenkoek. Zelfs de kinderjury konden er geen genoeg van krijgen en vonden hem erg lekker. Hij noemde zijn pannenkoek ‘Hollanders krijg je hem niet’. Meer lezen over de bakwedstrijd en hoe Edwin op zijn creatie is gekomen? Lees dan het artikel 'Pannenkoek met spruitjes is de lekkerste - vindt ook kinderjury' op Ad.nl.  

Bereiding

  • Pekel het buikspek met zout, suiker en speculaaskruiden 12 uur, daarna afspoelen en vacuüm. 12 uur laten garen in sous-videbad op 68 graden. 
    Geen tijd hiervoor? Gebruik dan plakken katen- of ontbijtspek. Bestrooi deze met zout, suiker en speculaaskruiden en laat even intrekken.
  • Kook de spliterwten en maak een crème van de spliterwten
  • Kool gaar smoren met boter en appelsap.
  • Spruiten schoonmaken en wokken in olijfolie en op smaak brengen met zout en peper.
  • Snij mooie plakken buikspek af en leg deze op een bakplaat, bestrijken met appelstroop en deze 3 minuten verwarmen in oven van 180 graden.
  • Verwarm de spliterwtencrème en de kool.
  • Bak nu een mooie naturel zuurdesem pannenkoek.
  • Alles nu mooi op bord leggen en een mooi smaakpalet maken zodat bij iedere hap alles geproefd kan worden.
  • Als laatste kruim van speculaas eroverheen en zeezout.
spruitjes-pannenkoek

INGREDIENTEN

CATEGORIE: LUNCHGERECHT/HOOFDGERECHT

BEREIDINGSTIJD: MIN. 24 UUR OF ± 30 MINUTEN (afhankelijk van het soort spek)

 

285 ml zuurdesem pannenkoekenbeslag
150 gr buikspek
10 gr spliterwten
10 gr kool
Mespuntje speculaaskruiden
2 gr zeezout
5 gr spruiten
1 theelepel olijfolie
50 gr roomboter
100 gr witte kool
25 gr appelstroop

 

Benodigdheden

  • Kitchen Aid Spatel
  • Pannenkoekenpan
  • Oven en bakplaat
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Sousvidebad
  • Steelpan

Bron recept: Ad.nl