Lichtzoete zwarte bonensoep

Lichtzoete zwarte bonensoep

Lekker met een stokbroodje 

Bereiding

  • Ui, knoflook, selderij en paprika en pepertjes fijnsnijden
  • Blik bonen in een zeef uit laten lekken
  • Ui en knoflook in de olie langzaam fruiten
  • Dan de paprika, pepertje, selderie erbij en 3 minuten meebakken
  • Daarna de tomatenpuree en Garam masala en kaneel erbij doen, weer 2 minuten bakken
  • Vervolgens de groentebouillon, de appelsstroop en de bonen erbij
  • Voeg wat paper en zout toe
  • 20 minuten zachtjes laten koken, laatste minuut de ananas stukjes erbij

 

 

lichtzoete-bonensoep-met-appelstroop-6

Ingrediënten

   
ui 1 stuk
knoflookteentje 1 stuk
bleekselderij  2 stengels
blik zwarte bonen  400 gram
olijfolie 2 eetl.
rood pepertje zonder pitje 1 stuk
groentebouillon 1 liter
Frutesse Rinse Appelstroop 1 eetl.
kaneel 1 snufje
peper vers uit de molen  
zout 1 snufje
Garam Masala 1 eetl.
blik ananas stukjes  200 gram