Knapperige kaneelkoekjes

Knapperige kaneelkoekjes

Perfect voor winterse dagen!

Wanneer je net van buiten komt, je warme huispak hebt aangetrokken en een lekker warm kopje thee hebt gezet dan mogen deze knapperige kaneelkoekjes niet ontbreken. Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart. De appelstroop zorgt voor een licht zuurtje, de binnenkant van het koekje is lekker zacht en de buitenkant is door de kaneelsuiker krokant gekaramelliseerd.

zzdsc01660-768x475

INGREDIENTEN

CATEGORIE: SNACK

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN  

c.a 10 koekjes  
125 gram boter  
25 gram donker basterdsuiker  
50 gram kristalsuiker  
40 gram Rinse appelstroop  
1 theelepel kaneel  
snufje zout  
200 gram bloem  
5 eetlepels kaneelsuiker*  

* of 5 eetlepels kristalsuiker gemengd met wat kaneel 

 

Benodigdheden

  • Mixer of een garde
  • Folie
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bron: Appelstroop Kaneelkoekjes – Een beetje van zus