Knapperige kaneelkoekjes
Perfect voor winterse dagen!
Wanneer je net van buiten komt, je warme huispak hebt aangetrokken en een lekker warm kopje thee hebt gezet dan mogen deze knapperige kaneelkoekjes niet ontbreken. Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart. De appelstroop zorgt voor een licht zuurtje, de binnenkant van het koekje is lekker zacht en de buitenkant is door de kaneelsuiker krokant gekaramelliseerd.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: SNACK
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
c.a 10 koekjes | |
125 gram boter | |
25 gram donker basterdsuiker | |
50 gram kristalsuiker | |
40 gram Rinse appelstroop | |
1 theelepel kaneel | |
snufje zout | |
200 gram bloem | |
5 eetlepels kaneelsuiker* |
* of 5 eetlepels kristalsuiker gemengd met wat kaneel
Benodigdheden
- Mixer of een garde
- Folie
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier