Kaiserschmarrn met ijsmousse
Een Oostenrijks gerecht
Ben jij binnenkort de gastvrouw/heer tijdens een avondje tafelen? Maak indruk op je vrienden en familie met dit heerlijke nagerecht van warme kaiserschmarrn in appelstroop-ijsmousse. Kaiserschmarrn is een Oostenrijks gerecht en is een soort dikke luchtige pannenkoek die tijdens de bereiding in stukken wordt “gescheurd”.
INGREDIENTEN
CATEGORIE: DESSERT
BEREIDINGSTIJD: 3 UUR EN 45 MINUTEN
4 porties |
Appelstroopijsmousse |
250 ml slagroom |
50 g suiker |
4 el kirsch of je favoriete likeur |
1 citroen |
50 g appelstroop |
3 eidooiers |
1 ei |
Kaiserschmarrn |
75 g bloem |
70 ml melk |
1 eidooier |
0,5 vanillestokje |
0,5 tl kaneelpoeder |
1 mespuntje zout |
10 ml citroenlikeur |
1 eiwit |
1 el kristalsuiker |
2 el roomboter |
4 el olijfolie |
4 el rietsuiker |
poedersuiker om te bestuiven |
Garnering |
100 g pistachenoten |
1 Granny Smidt appel |
Benodigdheden
- Mixer/garde
Bron: 24Kitchen