Kaiserschmarrn met ijsmousse

Kaiserschmarrn met ijsmousse

Een Oostenrijks gerecht

Ben jij binnenkort de gastvrouw/heer tijdens een avondje tafelen? Maak indruk op je vrienden en familie met dit heerlijke nagerecht van warme kaiserschmarrn in appelstroop-ijsmousse. Kaiserschmarrn is een Oostenrijks gerecht en is een soort dikke luchtige pannenkoek die tijdens de bereiding in stukken wordt “gescheurd”.

if120020-na-kaiserschmarren-met-appelstroop-ijs

INGREDIENTEN

CATEGORIE: DESSERT

BEREIDINGSTIJD: 3 UUR EN 45 MINUTEN 

4 porties
Appelstroopijsmousse
250 ml slagroom
50 g suiker
4 el kirsch of je favoriete likeur
1 citroen
50 g appelstroop
3 eidooiers
1 ei
 
Kaiserschmarrn
75 g bloem
70 ml melk
1 eidooier
0,5 vanillestokje
0,5 tl kaneelpoeder
1 mespuntje zout
10 ml citroenlikeur
1 eiwit
1 el kristalsuiker
2 el roomboter
4 el olijfolie
4 el rietsuiker
poedersuiker om te bestuiven
 
Garnering
100 g pistachenoten
1 Granny Smidt appel

Benodigdheden

  • Mixer/garde

Bron: 24Kitchen