Jachtschotel
Vroeger een delicatesse
Jachtschotel was in de jaren zestig en zeventig geen gerecht voor doordeweeks. Het was in die tijd een delicatesse op bruiloften en werd als voorgerecht geserveerd. Als voorgerecht serveerde men dan jachtschotel en een soepje, daarna kwam de karbonade en als nagerecht een bavarois. Inmiddels wordt jachtschotel niet meer geserveerd op bruiloften en staat het ook doordeweeks op tafel. Het voordeel van dit gerecht is dat er een veelvoud aan (rund)vlees kan worden gebruikt; sukade bijvoorbeeld, een riblap of wild. Het is maar net wat je lekker vindt!
INGREDIENTEN
CATEGORIE: HOOFDGERECHT
BEREIDINGSTIJD: 120 MINUTEN
6 personen |
1 kilo runderbraadstuk |
4 uien |
2 plakjes peperkoek |
2 el appelstroop |
2 blokes goudbouillon |
peper, zout, nootmuskaat en foelie |
maizena |
azijn |
half flesje donker bier |
15-20 aardappelen |
melk |
klont roomboter |
peterselie |
bosvruchten jam (optioneel) |
Bron: limburger.nl