Hertenbiefstuk met appelstroop dressing en appelcider

Hertenbiefstuk met appelstroop dressing en appelcider

Voor een culinair avondje thuis...

Bereiding

(bereidingstijd +/- 1,5 uur)

  • Snijd de appeltjes in kwarten en bak ze met wat water en suiker tot ze karameliseren.
  • Maak de dressing met 2 eetlepels eendenvet, 4 eetlepels appelstroop en 2 eetlepels appelcider, verwarm dit kort in een steelpannetje tot alles goed gemengd is.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
  • Snijd eventueel het Soma waldkorn brood in dunne sneden en droog dit in de oven ca 10 min op 180 graden. Laat dit daarna afkoelen en draai het dan tot een crumble in een keukenmachine.
  • Maak de salade aan met je dressing. Dresseer hier bij de tomaatjes en de appeltjes.
  • Bak dan je hertenbiefstuk en zout deze met peper en zout. Gaar hem daarna ca 5 min in de oven tot medium rare.
  • Laat de biefstuk ca 5 min rusten en trancheer hem daarna in korte plakjes en leg hem boven op de salade.
  • Doe de crumble over de salade en eventueel nog wat dressing.

 

hertenbiefstuk-met-appelstroop-dressing-2a
hertenbiefstuk-met-appelstroop-dressing-1a-1

Ingrediënten

   
hertenbiefstuk  
Frutesse Rinse-Appelstroop  
appelcider  
appeltjes  
rucola  
SOMA Waldkorn brood  
cherrytomaatjes  
eendenvet  
suiker  
peper/zout