Gemarineerde ananas met appelstroop en rum van de BBQ

Gemarineerde ananas met appelstroop en rum van de BBQ

Heerlijk van de BBQ!

Warme ananas is de perfecte afsluiter van jouw barbecue-feestje. De marinade van appelstroop en rum geeft de ananas extra veel smaak, heerlijk met ijs, munt en slagroom! Bekijk daarom dit heerlijke recept van Smulweb. Check Smulweb ook voor meer inspiratie. Hieronder een gave video van het gerecht en de bereidingswijze.


Bereidingswijze

1. Meng de rum en appelstroop met elkaar. 
2. Prik de ananasrepen op de satéprikkers en marineer deze met de marinade van rum en appelstrook. 
3. Leg de ananasrepen op de BBQ en rooster ze in ongeveer 10 minuten bruin. Keer af en toe om en kwast geregeld in met de marinade. 
4. Garneer met de munt. Lekker met roomijs.

Smakelijk eten!

ananas-bbq-frrutesse2

Ingrediënten 4 personen

1 anasas, in verticale repen gesneden  
2 el rum  
1 el Frutesse appelstroop  
2 el, fijn gesneden munt ter garnering  
8 satéprikkers om de ananasrepen op te prikken  

.

 

.