Fruittraktatie taart
Voor de echte bakfanaten
Wat een plaatje is deze fruittraktatie taart. De 6 kleine appeltjes en vele marsepeine blaadjes waarmee de taart is versierd geven hem een mooie klassieke fruitmand-look. Gelukkig is de taart niet alleen mooi om te zien maar ook lekker om te eten!
De moeilijkheidsgraad van deze taart kan wel een uitdaging vormen maar laat dit je niet tegenhouden. Bakplezier gegarandeerd :-)
INGREDIENTEN
CATEGORIE: TAART/NAGERECHT
BEREIDINGSTIJD: ± 3 UUR
Appelvulling |
200 ml water |
180 gr gedroogde appelstukjes |
1 tl Rinse appelstroop |
flinke snuf kaneel |
1 kruidnagel |
Appelcrème |
500 ml appelsap |
1 kaneelstokje |
2 eidooiers |
60 gr Rinse appelstroop |
40 gr patentbloem |
300 gr roomboter |
60 gr poedersuiker |
Amandelbiscuit |
100 gr amandelmeel |
160 gr fijne kristalsuiker |
5 eidooiers |
4 eiwitten |
90 gr patentbloem |
3 gr zout |
Amandel-appelbiscuit |
200 gr amandelmeel |
320 gr fijne kristalsuiker |
10 eidooiers |
8 eiwitten |
180 gr patentbloem |
6 gr zout |
2 Elstar appels |
Opbouw |
1000 gr marsepein |
groene kleurstof |
gele kleurstof |
rode kleurstof |
oranje kleurstof |
10 gr cacao |
glansspray |
Benodigdheden
- Bakplaat
- Paletmes
- Staafmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Ronde uitsteker ø 7 centimeter
- Boetseerstaafje
- Bladvormige uitstekers
- Kwastje
- Bakring ø 20 centimeter
Bron recept: Heel Holland Bakt