Fruittraktatie taart
Voor de echte bak fanaten
Wat een plaatje is deze fruittraktatie taart. De 6 kleine appeltjes en vele marsepeine blaadjes waarmee de taart is versierd geven hem een mooie klassieke fruitmand-look. Gelukkig is de taart niet alleen mooi om te zien maar ook lekker om te eten!
De moeilijkheidsgraad van deze taart kan wel een uitdaging vormen maar laat dit je niet tegenhouden. Bakplezier gegarandeerd :-)
INGREDIENTEN
CATEGORIE: TAART/NAGERECHT
BEREIDINGSTIJD: ± 3 UUR
Appelvulling |
200 milliliter water |
180 gram gedroogde appelstukjes |
1 theelepel appelstroop |
flinke snuf kaneel |
1 kruidnagel |
Appelcrème |
500 milliliter appelsap |
1 kaneelstokje |
2 eidooiers |
60 gram appelstroop |
40 gram patentbloem |
300 gram roomboter |
60 gram poedersuiker |
Amandelbiscuit |
100 gram amandelmeel |
160 gram fijne kristalsuiker |
5 eidooiers |
4 eiwitten |
90 gram patentbloem |
3 gram zout |
Amandel-appelbiscuit |
200 gram amandelmeel |
320 gram fijne kristalsuiker |
10 eidooiers |
8 eiwitten |
180 gram patentbloem |
6 gram zout |
2 Elstar appels |
Opbouw |
1000 gram marsepein |
groene kleurstof |
gele kleurstof |
rode kleurstof |
oranje kleurstof |
10 gram cacao |
glansspray |
Benodigdheden
- Bakplaat
- Paletmes
- Staafmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Ronde uitsteker ø 7 centimeter
- Boetseerstaafje
- Bladvormige uitstekers
- Kwastje
- Bakring ø 20 centimeter
Bron recept: Heel Holland Bakt