Cupcakes met kaas, appel en stroop

Cupcakes met kaas, appel en stroop

12 hartig zoete cupcakes om uit te delen

Deze cupcakes zijn ideaal voor wanneer je niet kunt kiezen tussen hartig of zoet! Want geloof het of niet maar kaas, appel en stroop gaan goed samen, hartstikke goed zelfs. Nog iets fijns: met dit recept kun je 12 cupcakes maken en heb je er genoeg om zelf van te smullen, maar ook om uit te delen. 

 Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de muffinvorm in
  • Rasp de appel
  • Roer in een kom het bakmeel met het ei, de melk, ricotta tot een stevig, glad beslag
  • Roer de kaas, appel rasp en de appelstroop door het beslag en voeg peper en eventueel zout toe
  • Schep het beslag in de muffinvorm.
  • Bak de muffins in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm of koud.

 

 

cup-cake-kaas-appel-en-stroop-1
cup-cake-kaas-appel-en-stroop-2

INGREDIENTEN

CATEGORIE: Borrelhapje/lunch

BEREIDINGSTIJD ± 60 minuten

 Voor 12 cupcakes
100 ml halfvolle melk
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
100 gram ricotta
200 gram oude kaas geraspt
3 appels (granny smith) geraspt
6 el Frutesse appelstroop

 

Benodigdheden

Muffinvorm voor 12 porties
Papierencakevormpjes