Dit recept ziet er niet alleen erg lekker uit, hij ís ook ontzettend lekker.
share
Bereiding
Dep de biefstuk goed droog met een stukje keukenpapier en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Doe een eetlepel sojasaus in een grote kom en schep hier de biefstuk reepjes doorheen. Voeg de maïzena toe en schep het geheel nogmaals om tot alle reepjes vlees bedekt zijn met een laagje maïzena.
Verdeel de reepjes biefstuk over een vel bakpapier en plaats deze drie kwartier in de vriezer. Sla deze stap absoluut niet over, dit zorgt er namelijk voor dat het vlees straks lekker crispy wordt. Verwarm ondertussen de frituurpan (of zonnebloemolie in een wok) naar 190°C.
Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd dunne reepjes van de schil. Doe de sinaasappelschil samen met het sap van de sinaasappel en alle andere ingrediënten in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat de saus op laag vuur 3 minuten doorkoken.
Frituur ondertussen de (inmiddels hard geworden) reepjes biefstuk in de hete olie tot ze gaar zijn. Dit kost ongeveer drie minuten in totaal. Laat de biefstukreepjes op een stukje keukenrol uitlekken.
Haal de sauspan van het vuur en schep de krokante biefstukreepjes door de saus. Serveer het gerecht direct zodat de biefstuk lekker krokant blijft.