Ciabatta met gemarineerde kip en Rinse Appelstroop

Ciabatta met gemarineerde kip en Rinse Appelstroop

Probeer deze heerlijke combinatie!

Petra Runs heeft dit heerlijke recept gemaakt en gedeeld op haar Blog PetraRuns.nl Bekijk haar blog voor meer leuke, creatieve recepten. Lees het onderstaande heerlijke recept van Petra. 

Een tijdje geleden ontving ik een pakketje met fijne foodpost van Frutesse. Ik kreeg allemaal kleine potjes met hun varianten appelstroop. Een simpele boterham met appelstroop is natuurlijk lekker, maar het is een grotere uitdaging om er zelf iets van te maken. Omdat we nog kipfilet in de koelkast hadden liggen, besloot ik ciabatta’s te maken met gemarineerde kip. En in die kipmarinade gebruikte ik de appelstroop. Dat klinkt als een interessante, en misschien wat vreemde, combinatie, maar het is wel een combinatie die je wil testen!

Hoe maak je deze broodjes?

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Vermeng in een schaaltje de ketchup, appelstroop, appelazijn, knoflookpoeder en peper en zout. Meng dit erg goed met elkaar en voeg dit vervolgens toe aan de kipreepjes. Laat de marinade lekker een aantal uurtjes in trekken.
  2. Snij de rode ui en rode paprika in reepjes.
  3. Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de kip gaar. Voeg dan de ui en paprika toe en wok dit 2 minuutjes mee.
  4. Beleg de ciabatta’s met rucola en het kipmengsel.
  5. Eet smakelijk!
cia1-1

Ingrediënten

4 kleine ciabatta's  
250 gram kipfilet   
1 rode ui  
1 rode paprika  
een handje rucola  
30 gram ketchup  
30 gram appelstroop  
1 tl appelazijn  
1/2 tl knoflooppoeder  
snufje zout en peper  

Voedingswaarden per broodje

Energie (kCal) 256
Eiwit  21
Koolhydraten (g)  36
Voedingsvezels (g) 1
Vetten (g) 2,5
   

.