Carpaccio met champignons en rinse appelstroop
Bijzonder (voor)gerecht
Verhit wat boter of olijfolie in een pan. Snij de schoongemaakte champignons in stukjes en voeg toe. Snij het sjalotje en enkele blaadjes peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met wat peper. Even laten sudderen en afblussen met een flinke scheut rode wijn. Nadat die verdampt is, het geheel in een kom doen en de stroop toevoegen. Omroeren en 10 minuten af laten koelen. Zet het dan in koelkast.
Leg een bedje sla in het midden van het bord. Besprenkel dit met wat balsamicoazijn en olijfolie. Leg hierop een deel van de champignons. Verdeel de ossehaas rondom de sla. Besprenkel met balsamicoazijn en/of olijfolie. Bestrooi met pijnboompitjes en rasp er wat parmezaanse kaas over. Als laatste een draai van de peper- en zout molen.
Serveer direct, lekker met vers stokbrood, (kruiden)boter en een glas rode wijn.
Ingrediënten
200 gram kleine champignons |
1 sjalotje |
platte peterselie |
scheut rode wijn |
1 el Frutesse rinse appelstroop |
75 gram sla (rucola of veldsla) |
200 gram zeer dun gesneden ossehaas |
pijnboompitjes |
parmezaanse kaas |
balsamicoazijn |
olijfolie |
peper en zout |
inspiratie: vier.be