Bosvruchten cheesecake brownie
Een heerlijke smaakexplosie
Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen. Klop de eieren met het vanille extract schuimig in een kom. Voeg hier het afgekoelde chcolademengsel aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg daarna ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe. Mix tot een mooi beslag.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20x20cm. Strijk het glad met een lepel of spatel.
Maak het cheesecake mengsel door de roomkaas een beetje los te roeren. Voeg het ei, de suiker en het vanilleextract toe en roer tot een glad mengsel. Giet het over de brownie heen en verdeel gelijkmatig in de vorm.
Strooi het bevroren fruit over de brownie.
Bak de cheesecake brownie 40 minuten.
Ingrediënten
Voor de brownie: |
60 gram boter |
150 gram fijne tafelsuiker |
75 gram donkerbruine basterdsuiker |
125 gram pure chocolade |
1 eetlepel Frutesse rinse appelstroop |
2 eieren |
1 theelepel vanille extract |
100 gram bloem |
20 gram cacaopoeder |
1 theelepel bakpoeder |
Voor het cheesecake laagje: |
200 gram roomkaas |
1 ei |
80 gram suiker |
1 theelepel vanille extract |
200 gram rood diepvriesfruit |
Dit recept is ingezonden door Oscar Schade