Bladerdeeg taartje van rode ui met geitenkaas en Frutesse appelstroop

Bladerdeeg taartje van gekarameliseerde rode ui met geitenkaas en appelstroop

Eebn culinair voorafje...

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Wrijf de boter voor het deeg door de bloem, voeg de kaas, het mosterdpoeder en de cayennepeper toe en 1-2 el. koud water, net genoeg om er een samenhangend deeg van te kneden.
  • Laat het in een plastic zak 20 min. in de koelkast rusten.
  • Rol het zo dun mogelijk uit en steek er met de vorm 8 ronde plakken uit.
  • Bekleed de vormpjes met het deeg, prik de deegbodems in met een vork.
  • Zet de vormpjes op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven in 15-20 min, gaar worden zonder te kleuren.
  • Laat ze op een rooster afkoelen
  • (Ze kunnen van te voren gebakken worden en in een luchtdichte doos worden bewaard).

 

  • Verhit de boter voor de vulling in een middelgrote pan meteen dikke bodem, voeg de uien, balsamico en fijngehakte salie toe,
  • Bestrooi met wat zout en peper en laat op laag vuur zonder deksel op de pan , regelmatig omscheppend in 30 minuten zachtjes koken tot het vocht is ingekookt en de uien mooi glanzen.
  • Laat het mengsel afkoelen tot de taartjes worden gevuld.

 

Afwerking

  • Bestrijk de binnenkant van de taartbakjes met losgeklopt ei en zet ze 5 minuten in de oven; hierdoor wordt een beschermlaagje gevormd zodat het deeg niet vochtig wordt als ze worden gevuld.
  • Verdeel het uienmengsel over de vormpjes.
  • Leg op elk taartje een plak geitenkaas en een salieblaadje dat eerst door de olijfolie is gehaald.
  • Bestrooi ze tenslotte met wat cayennepeper en zet de taartjes nog 20 minuten terug in de oven.

Recept van Marloes Alink

taartje-rode-uit-geitenkaas-appelstroop-3a
taartje-rode-uit-geitenkaas-appelstroop-2a

Ingrediënten:

   
boter, op kamertemperatuur 75 gram
bloem 175 gram
geraspte rijpe cheddar of belegen goudse 50 gram
mosterdpoeder 0,5 theel.
cayennepoeder snufje
groot ei, losgeklopt 1 stuk
voor de vulling:  
boter 25 gram
rode uien, in dunne ringen 1 kilo
Frutesse Rinse Appelstroop 6 eetl,
fijngehakte salie 2 theel.
salieblaadjes heel 8 stuks
zachte geitenkaas 200 gram
olijfolie scheutje
cayennepoeder  
zout/versgemalen peper  

Benodigdheden:

   
bakplaat  
oven